Firma Fluid Mold Sistemi d.o.o. osnovano je 2008. godine. Na osnovu ranije saradnje vlasnika firme sa kompanijom NORGREN i dogovora oko predstavljanja ove kompanije na prostorima Srbije, Makedonije, BiH i Crne Gore firma Fluid Mold Sistemi osnovano je sa prevashodnim ciljem da ovim tržištima ponudi tehničku podršku, projektovanje i prodaju industrijske pnuematike firme NORGREN sa fokusom na termoenergetska i rafinerijska postrojenja u regionu.

Kompanija Fluid-Mold sistemi svojim korisnicima nudi sveobuhvatnu tehničku podršku za isporučenu opremu ili sisteme. Tehnička podrška podrazumeva tri grupe aktivnosti:

1. Pomoć u pronalaženju tehničkog rešenja za konkretan problem ili zadatak inženjerskog projektovanja novih proizvoda ili održavanja postojeće opreme. U slučaju potrebe ekspertize i konsultacija na licu mesta, naši saradnici će uvek biti uz vas i pružiti vam blagovremeno odgovore na sva tehnička pitanja. Dovoljno je da nas kontaktirate i formulišete vaš upit.

2. Tehnička podrška kod instalacije opreme, podešavanja, puštanja u rad i postizanje optimalnih radnih performansi. U slučaju kompleksne opreme, obezbeđujemo tehničku podršku inostranih stručnjaka kompanija koje zastupamo.

3. Specijalizovani kursevi za osavremenjavanje znanja, sa eminentnim domaćim i inostranim predavačima i specijalistima. Specijalističke kurseve organizujemo po vašem zahtevu. Sticanje novih znanja i primena novih tehnologija je osnova za napredak i poslovni uspeh.

Tehničku literaturu za proizvode i opremu koje nudimo možete pronaći u elektronskom obliku u modulu "dokumentacija" izborom odgovarajućeg proizvođača za oblast industrijske automatizacije ili procesne tehnike. U slučaju da su vam potrebne dodatne tehničke informacije, kontaktirajte nas i mi ćemo vam ih sa zadovoljstvom obezbediti.

Nakon dve godine rada ukazala se potreba za proširenjem asortimana proizvoda tako da su potpisani ugovori sa Nemačkim proizvođačima ventila: ERHARD, HORA i STUBBE kao i sa Austrijskim proizvođačem elektromotornih aktuatora, kompaniijom SCHIEBEL. Zahvaljujući dobroj komunikaciji sa kompanijom SCHIEBEL i velikog potencijala koji pruža proizvodni program firme SCHIEBEL osnovana je nova firma SCHIEBEL AKTUATORI d.o.o. koja je u mešovitom vlasništvu firmi SCHIEBEL GmbH i Fluid Mold Sistemi d.o.o.

Firma Fluid Mold Sistemi d.o.o. zapošljava dva radnika sa tendencijom povećanja broja zaposlenih u narednom periodu.